Theatergroep voor acteurs met een verstandelijke beperking

De Verhalenfabriek

In de Verhalenfabriek gaat het om het maken en vertellen van verhalen. Uitgangspunt zijn daarbij de letters van ons alfabet. Ook als je de letters van het alfabet niet begrijpt of kunt lezen is er altijd een verhaal te vertellen.

Het is de taal van universele emoties. Het gaat over emoties van personen die in bijzondere situaties terecht komen. De voorstelling is opgebouwd uit afzonderlijke scenes, verzonnen en gespeeld door onze acteurs met een verstandelijke beperking. De manier waarop zij omgaan met verhalen, het alfabet en andere ingrediënten geeft een verrassend inkijkje in de belevingswereld en fantasie van deze doelgroep. Het zijn intieme scenes met of zonder tekst die; een vraag oproepen, antwoord geven, ontroeren of verbazen, grappig of ernstig zijn. De som der delen veroorzaakt daarbij een veelheid aan dimensies voor het publiek om te interpreteren. Oftewel de toeschouwer ervaart hoe mooi, verwarrend en emotioneel taal kan zijn of je die nu wel of niet begrijpt. Vastgeroeste patronen en vooringenomen waarheden blijken door een ander gebruik een verrassend inzicht te geven in de rekbaarheid van het begrip. Onze bijzondere acteurs nemen je vol zelfvertrouwen aan de hand mee in deze spannenede en onzekere rondreis langs nieuwe idiomen en ervaringen.


Houdt u onze website in de gaten of sluit u aan via Facebook. U bent dan altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Als er bijvoorbeeld extra voorstellingen worden gepland.

Data, tijden, prijzen

Vrijdag 16 december 2016 - Première

Aanvang: 20:30 uur (zaal open 19:30 uur)

Zaterdag 17 december 2016

Aanvang: 20:30 uur (zaal open 19:30 uur)

Lokatie

Podiumzaal KADE40

Westhavenkade 40

3131 AE Vlaardingen